Мали фестивал науке 2023

📍Део презентерске екипе Техничара штампе, они који су и најзаслужнији за спектар боја у школском холу, али и најкомпетентнији да дају одговоре на питања, како се штампају књиге, новине, каталози, шоље, качкети, постери…?! Како се израђују омоти за крем бананице, чоколаде, бомбоне, сухомеснате производе или амбалажа за сокове, различите кесе, фолије… Како се црта на стаклу и шта је заправо дизајн?

графичари

📍Наш љубимац Робогатор је одушевио најмлађе посетиоце фестивала, малишане предшколске групе ПУ ,,Сунце“.У изради истог, учествовали су наши ученици уз пратњу и подршку свог професора, господина Константина Нешовића. ✅

📍Роботика је интердисциплинарна грана инжењерства и науке која обухвата машинство, електронику, информационо инжењерство, рачунарство и друге. 

Роботика се бави дизајном, конструкцијом, операцијом и употребом робота, као и рачунарским системима за њихову контролу, сензорску повратну спрегу и обраду информација.
📍Од магије до хемије.
 
📍За духа из лампе, слонову пасту, камелеона, вештачку крв, со у ватри и прегршт занимљивих активности у оквиру лабораторије, били су задужени наши сјајни ученици са својом професорком, Сузаном Новаковић.

📍Такође, координатори фестивала науке, били су наши професори, господин Милорад Бековић и госпођа Биљана Стеванић.

📍Својом енергијом и духом, показали су да је лако окупити групе младих људи који ће у континуитету учествовати у активностима које захтевају доста посвећености и времена за међусобну комуникацију, квалитетно информисање и истраживачки рад.