Школска 2020/21. година је претрпела многе измене у целом школском систему, па тако и у планирању и извођењу спортских школских такмичења. Уз повећане епидемиолошке мере су ипак организована такмичења у три спортске гране у овом полугодишту. Због целе ситуације, школска такмичења смо одржали са мањим бројем учесника – позвани су само ученици који су се и претходних година такмичили и међу њима смо одабрали чланове екипа. Можемо рећи да је ова година почела јако успешно за Техничку школу, јер смо на општинском нивоу, у мушкој конкуренцији, победили  у сва три такмичења.

                                           Такмичење у стоном тенису

            Општинско такмичење у стоном тенису одржано је у Спортској хали ,,Бреза“. За нашу школу су наступале  омладинке: Ана Рељић IV/3, Јефимија Шкандро II/3, Мина Крстовић  III/3 и омладинци: Вук Глишовић Лукић III/1, Михајло  Милошевић  III/3,  Сергеј  Дмитровић I/1, Милош Козодер III/2.

Женска екипа је освојила 2. место, Јефимија Шкандро 3. место појединачно, док је мушка екипа освојила златну медаљу (1. место)  и Михаило Милошевић 1. место појединачно, а Вук Глишовић Лукић 2. место појединачно. Екипу су водили професори физичког васпитања Драган Чаворовић и Милан Копривица

На Међуокружном такмичењу у Чачку, 23. 10. 2020. год. наступала је само мушка екипа, јер даље пролазе само првопласирани. Наша екипа је наступила у мало измењеном саставу: Михајло Милошевић, Вук Глишовић Лукић, Никола Никић II/3. У јакој конкуренцији, освојили су 3. место. Вођа екипе је био Драган Чаворовић.

Такмичење у стрељаштву

Стрелци наше школе имају дугу, победничку традицију. Нису нас изневерили ни ове године. На Општинском такмичењу, одржаном у стрељани ,,Драган Јефтић Шкепо”, омладинци Техничке школе ,,Јован Жујовић” су наступили у следећем саставу: Давид  Миливојевић III/3, Јован  Максимовић III/1, Немања Дмитровић  II/3. Девојке су наступиле у следећем саставу: Анђела Стевановић II/3, Анастасија  Радуловић III/3, Јефимија  Шкандро II/3.

Мушка екипа је задовољила очекивања и убедљиво победила. У појединачном такмичењу: Давид Миливојевић – злато, Јован Максимовић – сребро, Немања  Дмитровић,  нови члан екипе, освојио је одлично 4. место.

Женска екипа је освојила 2. место а појединачно, Анђела Стевановић је освојила злато и пласирала се на Међуокружно такмичење. Вођа екипе је био Милан Копривица, иако је све припремала Данијела Јовановић, која је одсуствовала због повреде ноге.

Међуокружно такмичење су организовали тренери стрељачке дружине ,,Драган Јефтић Шкепо“, 16. 10. 2020. године у Горњем Милановцу, што нам је много олакшало наступ.

Мушка екипа је поново доминирала, освојивши златни пехар, Појединачно: Давид Миливојевић 2. место, док је Јован Максимовић освојила 3.место и стекла право наступа на Републичком такмичењу, што је изузетан успех. Вођа екипе била је Данијела Јовановић.

Наша учесница у женској конкуренцији Анђела Стевановић је заузела одлично 2. место, али није стекла право наступа на Републичком такмичењу  у Нишу.

              Републичко такмичење је организовано у Нишу, 21. 10. 2020. год. у Хали „Чаир“. Нажалост, наша екипа није поновила успех од претпрошле године, када смо узели бронзану медаљу, већ смо овог пута екипно заузели одлично 6. место. То је велики успех с обзиром на то да је на овом такмичењу  учествовало 28 екипа, 120 учесника.

Веома смо задовољни резултатом који су на овим такмичењима постигли наши ученици. Директор школе је ученицима обезбедио качкете и мајице са логом наше школе, тако да смо имали и рекламу у Нишу. Ту опрему нам је одштампала колегиница Снежана Глишић. Вођа екипе је била Данијела  Јовановић.

                                                      Такмичење у атлетици

Општинско такмичење у атлетици одржано је 23. 10. 2020. год. на атлетској стази у Горњем Милановцу, осим дисциплине скок у вис која је због временских услова одржана у Основној школи „Свети Сава“

Наша  школа је имала представнике само у мушкој конкуренцији и екипно је заузела 1. место, а такође доста победа имамо и у појединачној конкуренцији. Организатори нису сигурни да ли ће се Међуокружно такмичење одржати у овом јесењем делу или ће бити настављено на пролеће.

Учесници: скок у вис – Немања Старчевић III/2, скоком  од 150 cm заузео 2. место; 100m – Ђорђе Милојевић  IV/1 -1. место; 400m – Милош Слијепчевић II/3 – 1. место, Лазар Вујовић IV/1 – 2. место; 1000 m- Ћирковић Душан  III/1 -1. место; скок у даљ – Алекса Миљковић IV/1- 2. место, Ђорђе Стефановић II/3 – 3. место; бацање кугле –  Доситеј Обрадовић- 1. место, Милан Милосављевић III/1 – 2. место; штафета – у саставу: Милојевић, Вујовић, Миљковић и Стефановић – 1. место.

Вођа екипе – професорка физичког васпитања Данијела Јовановић.